onsdag 1. august 2007

Tversparkering ulovlig

Dagens store snakkis er at Trafikketaten har begynt å bøtelegge el-biler som står parkert på tvers. Les om dette for eksempel her: http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article1915090.ece

Det var på tide.

Ikke uventet går kommentarene stort sett på "pottitt-Norge" og "det er jo lov i resten av verden", for ikke å snakke om det klassiske "vi som gjør en innsats for miljøet burde ikke straffes på en slik smålig måte."

Et argument som går igjen hele tiden, er at ved å parkere på tvers slik er det plass til to elektriske biler i en vanlig parkeringslomme. Jeg har aldri sett en slik parkering.

Når dét er sagt, har jeg lite plage med parkerte elektriske biler. Det er jo nesten ingen av dem i Oslo uansett. Nei, da har jeg mer plage med Smart-biler, både de som kjører og de som står parkert. Den tid jeg kjørte linje 21, var det spesielt én Smart-bil som var svært plagsom. Den sto parkert på tvers der hvor Camilla Colletts vei er på det smaleste, og den stakk ca 50 cm lenger ut i veien enn de andre parkerte bilene. Da ble det plutselig umulig å passere denne parkerte bilen så lenge det var trafikk imot, og det er jo temmelig mye trafikk i denne gaten.

5 kommentarer:

bakkushan sa...

Som en ekstrabonus er jo elbilene fra Think enda lengre enn Smart: ca. 3,1 meter istedenfor 2,5.

Kewet Buddy er 2,44 meter, så den er jo hele 6 cm snillere enn Smart.

Jeg synes ikke det er godt nok argument for å parkere på tvers hvor som helst.

EvileyeS sa...

Faktisk er smart fortwo 247 lang, men den nye typen er mye lenger. Det skal jo nevnes at det som regel, hver gang jeg har vært i byen, er de fleste andre med myyye større biler, som parkerer helt på tryne, skrått ut i veien og liknende, mens en elbil som Buddy eller bensinbilene fra smart ofte er parkert mye mer fornuftig og til mye mindre hinder enn de fleste andre.

Se forøvrig følgende, for et par gode poeng, og god info:

http://www.elbilnorge.no/index.php?name=Blogs&mode=user&nick=hans&bakgrunn=forum

bakkushan sa...

Det at andre bilister også er idioter er ikke unnskyldning for selv å være idiot, selv om elbilnorge.no tror det.

Anonym sa...

Jeg så at de som er imot dette (sikkert folk som har elbil eller smart selv) liker å trekke frem Hummer. "Ja men Hummer er jo så og så bred!"

Hummere er ikke personbiler. Hummere er registrert som lastebiler. Lastebiler kan ikke uten videre parkere på personbilparkeringer.

Trynnn sa...

Smart ForTwo 2007-modell er hele 269 centimeter lang. De gamle modellene var 250 cm etter mine kilder.
Hvordan blir det med 19 centimeter Smart ekstra, utover i gata da mon tro?
Er det ikke like greit bare å mose den vekk? ;-D (Kanskje eieren tar hintet?)