tirsdag 26. februar 2008

Drammen: Ingen busser i Oscar Kiærs vei, som lovet.

Jeg skrev i oktober om konflikten mellom en aksjonsgruppe og bussjåfører på Åskollen i Drammen.

Nå har Drammens Tidende en oppfølgerartikkel. Her er noen sitater derfra:


  • - Jeg har bodd på Åskollen siden 1949. Den gang måtte vi gå helt ned til Svelvikveien for å ta bussen til byen. Nå er ringen sluttet, sier nestleder i Glassverket Pensjonistforening Ragnhild Andersen til Drammens Tidende.

  • - Jeg har på følelsen at hele området er blitt isolert, spesielt for eldre, etter at bussene sluttet å gå Oscar Kiærsvei i ring for vel en uke siden, sier kulturarbeider Rolf Ødegaard.

  • - Svært få er så gode til bens at de kan gå 500-700 meter til nærmeste bussholdeplass enten i Nordbyveien eller på Svelvikveien.

  • - Når man legger om en bussrute slik at den ikke fanger opp store deler av en bydel, må det være noe galt med dem som planlegger kollektivtrafikken.

  • - Uten bussputer eller humper hadde kanskje bussene kjørt Oscar Kiærsvei også i dag.

  • - Vi har fått en del klager fra folk i forskjellige deler av byen når det gjelder de nye bussrutene, men kommer ikke til å gjøre forandringer. Oscar Kiærs vei ble nok kuttet ut raskere enn planlagt etter den turbulens vi hadde i fjor høst med legging av bussputer, senere humper, sier driftssjef Ole Engebret Haugen i Nettbuss Drammen.

Men aksjonsgruppen er vel glad og lykkelig? Ingen av medlemmene har uttalt seg...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du at du har en kopi-bussemann i Bergensdistriktet?

bussemannen sa...

Javisst.