onsdag 22. april 2009

Jernbanetorget gjenåpnes søndag 26. april.

Da blir det igjen store endringer i kjøremønster for bussene fra søndag morgen, da Jernbanetorget gjenåpnes.

Linje 30, 31, 31E og 54 (vestover) kjører fra Storgata ned Nygata og inn på Jernbanetorget (som ordinært før avsperringen). Holdeplassen ligger helt fram mot Karl Johans gate og det stoppes fortløpende bakover hvis det står buss på holdeplassen allerede. Dette betyr at passasjerene må følge godt med på hvilke busser som ankommer, fordi hvis en buss har stoppet som nr 3 i køen av busser, for av- og på-stigning, stopper den ikke flere ganger... så her må passasjerene være våkne hvis de vil med bussen.

Dette må bare bli sånn pga at veibredden forbi Jernbanetorget er redusert fra 2 filer til 1 fil... dette for å gjøre det penere (greit nok, jeg kjøper den), og for å gi trikken større plass (Hææ!!! hvorfor det? Hadde ikke trikken egne skinner før?). Det betyr at det ikke er mulig for busser å kjøre forbi hverandre på holdeplassområdet, som igjen betyr at det ikke stoppes flere ganger pr buss (for å unngå kilometer med kø midt i NORGES travleste veikryss). Jeg frykter mange frustrerte og irriterte passasjerer i tiden fremover...

I motsatt retning kjøres Tollbugata helt ned til Strandgata og inn på Jernbanetorget. Holdeplassen er helt framme ved den lysregulerte fotgjengerovergangen og det stoppes fortløpende bakover hvis det står buss på holdeplassen allerede. Altså samme prinsipp her... Følg med, folkens.

Dette er alt jeg hadde foreløpig, men kanskje jeg kommer med mer etterhvert...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg misunner ikke 34-bussen den nye svingen fra Prinsens gate og inn i Strandgata. Det ser ikke ut som om de som har lagt stein der visste at det skulle komme buss rundt hjørnet der.

Anonym sa...

Hvem har sagt at man ikke kan stoppe fler ganger? Stod ikke noe om dette på oppslagene på Ulven.

Husker fra tidligere at det har stått oppslag om det stikk motsatte - nemlig at man skal være obs på passasjerer lenger fremme på holdeplassen hvis flere har stoppet samtidig, slik at man får med dem.

Scott sa...

Det står i oppslaget som er sendt ut at 'bussene stopper fortløpende bakover hvis det står buss på holdeplassen allerede'. Hvordan tolker du det? Bussene har ikke tid til at det stoppet flere ganger, fordi da hoper det seg opp. Jernbanetorget holdeplass har lyskryss både foran og bak i alle retninger... Norges største lyskryss, med andre ord... det siste som trengs her er busser som sinker og hoper opp trafikken, så .... bussene stopper kun én gang... eller 'fortløpende bakover' som det står i oppslaget. Jeg går utfra at det er samme oppslag som henges opp alle de steder det er aktuelt.

Anonym sa...

Ja, det er det samme jeg leste på Ulven i helgen. Jeg tolker det som at bussen skal stoppe bak de bussene som allerede står på holdeplassen, og begynne å slippe på passasjerer, selv om holdeplassen egentlig er helt fremst. Dette står også poengtert, altså at selve holdeplassen er lengst fram i begge retninger. Det at man absolutt ikke skal stoppe for å slippe på fler passasjerer når man begynner å rulle fram igjen, ser jeg ikke ut fra teksten i det hele tatt. Hva med gamle damer, folk med mye bagasje, rullestoler eller verre ting? (hva nå enn verre ting kan være)

Jeg refererer igjen til oppslaget som stod i høst om at man skal være obs på holdeplasser med flere busser, om at det kan stå passasjerer lenger fremme som vil være med.

bakkushan sa...

Barnevogner. Barnevogner er alltid verre. ;)

Anonym sa...

Ja, selvfølgelig. Barnevogner er verst.

Anonym sa...

"og for å gi trikken større plass (Hææ!!! hvorfor det? Hadde ikke trikken egne skinner før?)."

Kanskje for å ha plass til holdeplasser i begge retninger på samme sted? Og ikke sånne pingle holdeplasser hvor det ikke er plass til passasjerene, som den på Brugata

varemann sa...

Noen som vet om det er lov for varelevering å kjøre inn på Jernbanetorget? Og er det plass/lov med varelevering? Tenker da på levering til gatekjøkkenet over trafikanten, som vanligvis har foregått ved parkering på plassen der hvor tigeren stod/står.

Anonym sa...

Varelevering er ikke estetisk vakkert, så da er det sikkert forbudt, haha.