fredag 19. juni 2009

Morgenstund med buss i grunn...


Morgenbussen

Dette med morgenbusser er ganske spesielt. Morgenbussene går grytidlig før de ordinære rutene, og de går helt egne traséer. Det er ikke vanlige mennesker som tar morgenbussene, det er en egen morgenbuss-klan, som består av arbeiderfolk som begynner på jobb flere timer før alle andre.

Når man vandrer avgårde til bussen kl. 04:30 om morgenen, er det som om hele verden er død. Ingen biler, ingen mennesker og ingen fugler som kvitrer. Bare morgenbussen lever, og den er det noe hemmelig og tilslørt over. Skiltkassen viser ingen nøyaktig destinasjon, den er kun skiltet med et nummer og "Morgenbuss" og medlemmene av morgenbuss-klanen vet nøyaktig hvor den går og hvor den skal. Bussen kjører gjennom tomme gater og plukker opp medlemmer av morgenbuss-klanen. Når bussen ankommer knutepunktet, Helsfyr kl. 04:45, triller det inn flere slike mystiske busser kun merket med nummer og "Morgenbuss". Plutselig blir det et yrende liv, og det flyr folk fra den ene bussen til den andre. Så finner alle sin plass, roen senker seg og bussen er på vei igjen, gjennom atter tomme, mørke gater. Om du er morgenfugl, kan du jo ta en sightseeing med en morgenbuss en gang, bare for å føle stemningen, og gjerne få dratt der du aldri ha vært før... Noen av disse rutene har drøye timeslange traséer.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jøss, for en stemning du fikk fram :)

Scott sa...

Som fast medlem av denne 'morgenbuss-klanen' som du nevner, kan jeg fullt ut stille meg bak forslaget om å bli med på en 'Morgenbuss-sightseeing'.

Eneste minus er at man må stå opp så sinnsykt tidlig... for disse bussene begynner nemlig ved 0400-tiden, og er allerede ferdig ved 0600-tiden...

Oslos best kept secret?

Anonym sa...

Hva slags busser brukes som morgenbuss? Er det LionsCity-vogner, eller er det gamle NL262-er som utfører disse avgangene?

Eva-Lilla sa...

Så vidt jeg vet er det vel stort sett "nye" Lion's City som brukes ja, men det hender det dukker opp et og annet gammalt...

ssm sa...

For de som ikke har mulighet til å komme seg på morgenbussen, eller som kanskje nå ligger på en strand et sted og lengter etter en regnvåt busstasjon før soloppgang: Man får den samme gode følelsen ved å høre på Vangelis sin "The City". Det er bare å sette pluggene i ørene, lukke øynene, og vente på bussen. :)