fredag 2. oktober 2009

Bussjåfør dømt for uaktsomt drap

Mens vi fortsatt er skremt av og snakker om den ferske dødsulykken på Strynefjellet, ble sjåføren som var innblandet i en tilsvarende ulykke i Verdal for to år siden i dag dømt til 75 dagers betinget fengsel.

Vi kan lese hos Yrkestrafikkforbundet (YTF) at lederen for den lokale YTF-avdelingen er veldig skuffet. – Dette er en trist dag for alle sjåfører. Ansvaret vi pålegges er umenneskelig. Sjåføren har 30 års erfaring, og har tidligere aldri vært blandet inn i noe alvorlig i trafikken, sier han.

Ulykken skjedde da bussen plutselig kom inn på et svært glatt område, og skled av veien. Tre ble drept og flere skadet. Dommen ble den samme som aktors påstand. Ifølge VG ble sjåføren dømt for uaktsomt drap og uaktsomhet med betydelig legemsbeskadigelse.

Sjåføren sitter med hele ansvaret for at bussen er skodd etter forholdene. Dommen gjør det klart at det er sjåføren som er uaktsom dersom disse nær-mytiske forholdene plutselig og helt uventet endrer seg radikalt til det verre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er bare slik det er i Norge. det å være yrkes sjåfør er kriminelt i utgangspunktet. ingen andre grupper i samfunnet får de konsekvensene vi får ved ved en ulukke/uhell. Er selfølgelig når liv går tapt, og mennesker blir skadet, men å bli straffet og forfulgt slik vi blir er helt forferdelig. har selv kjørt buss i 30 år uten uhell, og håper jeg slipper unna de årerne jeg har igjen. Norge er et meget forferdelig land å borge til med mitt yrke

Anonym sa...

Ja det innlegget stiller jeg meg helt bak. Jeg var heldig den gangen bussen min veltet - Det var bare meg ombord. Jeg blir fortsatt stresset når jeg tenker på hva som kunne skjedd... Og en annen ting som gjør meg forbannet er at man kan ta ut siktelse på uaktsomt drap på sjåføren, når passasjerene ikke bruker belte, som de tross alt er pålagt å bruke. Det er desverre i mange tilfeller grunnen, og jeg er overbevist om at hadde han som døde brukt belte så hadde han hatt store muligheter for å overleve. Han hadde i hvertfall ikke havnet under bussen på utsiden. Hvis han som kjørte mot formodning leser dette, vil jeg hilse og si at vi er mange som tenker på deg og håper du snart er å finne på vegen igjen.

Anonym sa...

Jeg blir kvalm nar jeg horer hele tiden hvordan myndihetene behandler bussjforer. Jeg synes at fagforbund ma sterk komme pa bannen og streike til myndihetene forstar alvoret i situasjon. Nar en flyger unngar en ulykke sa blir han behandlet som helt, mens nar vi bussjaforer hverdag unngar ulykker bryr ingen seg om. MYNDIHETENE MA SKJERPE SEG OG DET OGSA FAGFORBUDET

Fiiup sa...

Hei.
Da jeg ikke finner kontaktinformasjonen andre legger jeg forespørselen min her.
Jeg jobber med en nyhetsartikkel som skal delvis omhandle problematikker som bussjåfører møter i hverdagen. Derfor vil jeg gjerne komme i kontakt med dere som skriver bloggen for et intervju.
Intervjuet vil ikke ta mer en ca 15 minutter.
Vis det er interessant eller dere har spørsmål rundt dette så er det bare å sende en e-post til alejandro@afnorge.no så tar vi det derifra.