tirsdag 26. juni 2007

Kjør ikke inn i krysset om det ikke er plass til deg på den andre siden

Og det gjelder dobbelt på jernbaneoverganger...

Øyevitnet forklarer at bilføreren ble sperret inne etter at hun hadde blitt stående i kø over jernbaneovergangen.

Les hele saken på http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=145245

4 kommentarer:

Anonym sa...

Muligens det man kan kalle en ekstrem form for grid locking?

Lotte sa...

Og i bytrafikken: Jeg skal ærlig innrømme at jeg ved flere anledninger har hatt skrekkelig lyst til å lage stygge riper med nøkkelknippet i lakken på de bilene som står og sperrer fotgjengerfeltet fordi de på død og liv skulle inn i krysset på gult/rødt.

bussemannen sa...

Lotte:

Noen ganger har man ikke noe valg. Har du lagt merke til at fotgjengerfelt ofte er lagt til rundkjøringer, slik at det er ca plass til en personbil mellom haitennene og fotgjengerfeltet? Om man har litt større kjøretøy, og det har man jo, står man og sperrer fotgjengerfeltet, da, mens man venter på klar bane i rundkjøringen. Og der står vi ofte lenger enn strengt tatt nødvendig, fordi folk ikke bruker blinklys. Når vi ser at bilen vi venter på skal ut på avkjøringen før oss, er det for sent å kjøre ut i rundkjøringen. Da er bilen bak kommet for nær.

Lotte sa...

Joda, men mange steder - hvor det ikke er rundkjøring, men lysregulerte kryss - er det mange idioter som tror de skal rekke over selv om de kjører i dét gult blir til rødt, og de har jeg ikke mye til overs for.