onsdag 19. desember 2007

Ofring til speilguden i Munkedamsveien

Munkedamsveien er en trang gate, med to smale filer i hver retning. På vei mot Aker Brygge suser vi forbi køen i høyre fil (som ikke er gjennomgående) for å komme bort til holdeplassen vår.

Det krever en viss kontroll over omfanget på bussen. Ikke bare skal vi helst la være å feie med oss speilene på andre busser og lastebiler i venstre felt, men vi må passe oss for stolpene på høyre siden også. Disse stolpene står nemlig altfor nær veien!

Normalt er det ikke noe problem å ligge med høyre hjulsett klin inntil fortauskanten. Tvertimot, noen steder er det påkrevet - når vi møter trikken i Stortingsgata og i Storgata, for eksempel.

Men Munkedamsveien, she bites! Ligger man for nær fortauskanten der, så mister man speilet sitt. Det er ikke noe om og men med det. PANG, borte. Enten ser man dette før man ofrer til speilguden, eller så merker man det først når det smeller, og da er det plutselig blitt en dyr øvelse i omfangsberegning og risikovurdering.

Det ligger egentlig skremmende ofte glassbiter, noen ganger hele speil, ved foten av disse stolpene. Nå for tiden ligger det et helt speil komplett med hele speilarmen der:



En vond opplevelse for alle involverte, dyrt å fikse, og bussen må tas ut av trafikk så lenge.

Ingen kommentarer: