torsdag 16. oktober 2008

Trikkeføreren ble frikjent for drap!

Hun ble frikjent for drap!

35-åringen ble frikjent for uaktsom drap, men ble samtidig dømt for å ha overtrådt bestemmelsene i vegtrafikkloven ved manglende aktpågivenhet og varsomhet ved kjøring av sporvogn. Straffen ble en bot på 10.000 kroner.

9 kommentarer:

Øyvind sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Øyvind sa...

Det er virkelig flott at hun ble frikjent for drap, men hun ble altså dømt etter §3 for ikke å ha stoppet når vitnet viftet med armene. Det holder ikke for min del.

Hverken trikken, bussen eller t-banen kan begynne å stoppe hver gang noen vifter med armene!

Konsekvensen av dette, blir at alle førere som ønsker å kjøre fra en holdeplass, enten vi snakker buss, trikk eller t-bane, må stoppe dersom noen vifter. Ikke la dere lure av at det var en trikkefører som ble tiltalt, dette kunne skjedd alle transportgrener.

Som tidligere trikkefører vet jeg at dette skjer på nesten hver eneste holdeplass i rushen, og dersom man stopper igjen, kommer det bare flere mennesker som vifter.

Man kan ikke vite hvorfor vedkommende vifter med armene; om det er fordi personen bare vil være med en trikk som har begynt å kjøre, eller om det er noe galt. Om trikkeføreren skulle konkludere med at noe er galt hver gang det viftes, kan alle reisende virkelig bare glemme rutetabellen.

Anonym sa...

"Om trikkeføreren skulle konkludere med at noe er galt hver gang det viftes, kan alle reisende virkelig bare glemme rutetabellen."

Det er da virkelig en helt utrolig drøy uttalelse? Setter en dette helt ytterst på spissen setter du jo her i praksis opp menneskeliv imot rutetabellen, og SÅ viktig er det ikke å holde seg til rutetidene.

Øyvind sa...

Selvfølgelig er sikkerheten viktigere enn rutetabellen. Det jeg sier er at folk vifter med armene hele tiden, og man kan faktisk ikke tolke dette i verste mening (altså at "noen blir drept om du kjører nå") hver gang. Det er ikke praktisk gjennomførbart, det vet alle yrkessjåfører i kollektivtrafikken.

bakkushan sa...

Øyvind: har du link til dommen?

Jeg regner med at du har lest den eller hørt den opplest, siden du har så sterke meninger om den.

Øyvind sa...

Klart jeg har sterke meninger om denne saken, jeg sluttet jo som trikkefører på grunn av den.

Jeg har ikke lest hele dommen eller hørt den opplest, kun fått deler av den referert. Det jeg her har reagert på er gjengitt i Aftenposten (http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article2716001.ece):

"Borgarting lagmannsrett er imidlertid også kritiske til at trikkeføreren bare kjørte videre, uten å undersøke nærmere hvorfor vitnet på holdeplassen veivet med armene."

Dommen blir nok å lese her etterhvert:
http://www.lovdata.no/lr/lrb/

bakkushan sa...

Jeg har også lest saken på Aftenpostens nettsider.

Av erfaring vet jeg at journalister generelt har en slurvete holdning til sak og fakta, så alt jeg leser om hva en dom går ut på osv. er jeg i utgangspunktet veldig skeptisk til.

Jeg vil anbefale deg å innta samme holdning inntil du kjenner ordlyden i selve dommen.

Det er sjelden at dommer er så ordknappe og ubegrunnede som Aftenposten gir inntrykk av.

Øyvind sa...

Kan si meg enig i det, bakkushan.

Anonym sa...

http://www.lovdata.no/lr/lrb/lb-2008-060741.html er link til dommen.