lørdag 22. november 2008

Drømmen om ny bussterminal i Oslo



Bussterminalen i Oslo har sprengt kapasitet og er i tillegg mørk, trang og med mange "bulkefeller". Men det finnes håp om ny bussterminal en vakker dag.

Mars 2007:
Posten selger brevsenteret til KLP eiendom, mens politikerne vil ha bussterminal på eiendommen.

"...Bussterminalens eiere Akershus Fylkeskommune og Oslo kommune vil nå i dialog med KLP om bruk av byggets førsteetasje og underetasje til buss-bruk. Det bekrefter leder av samferdselskomiten i Akershus, Erlend Helle, fra SV... - ... Bygget vil først være ledig om tre år når Posten pakker sakene og flytter inn i nye lokaler i Lørenskog... "

Juni 2008:
KLP engasjerer arkitektkontoret MAD til å tegne nytt bygg på eiendommen. Forslaget er spektakulært og preges av et høyhus på 127 meter.

"...Etter planen skal den gamle brevsentralen rives, og det nye høyhuset med tilbygg skal romme byens nye bussterminal, som flyttes fra Galleri Oslo og bygges som et lokk over sporene på Oslo S, som dermed blir direkte forbundet med bussterminalen... - ... I beste fall kan bygget stå ferdig i 2013/14..."

September 2008:
Saken har havnet hos bydelsdirektøren og han kommenterer forslaget: "... Ny bussterminal over sporområdene er en spennende idè, men siden sporområdet ikke er en del av planområdet, stiller bydelen seg kritisk til å ”utsette” problematikken i forhold til bussterminalen ved å forutsette at denne plasseres annet sted. Bydelsdirektøren mener at bussterminalen må løses annet sted før man evt. vedtar en plan for dette området uten bussterminal i 1. etg..."

Politikerne ønsker en bussterminal i byggets 1. etasje, mens forslaget fra MAD innebærer at bussterminalen legges som et lokk over Oslo S. Siden Oslo S ikke er en del av området til KLP eiendom, så strander dette forslaget så langt.

Ja, så er det bare å vente i spenning på fortsettelsen...



Ingen kommentarer: