mandag 21. mai 2007

Heia Syklistenes Landsforening! Heia Trygg Trafikk!

Trygg Trafikk går ut i Aftenposten og anmoder syklister om å lytte til trafikken, ikke til musikk.

Smarte syklister lytter til trafikken, ikke til musikken, sier generalsekretær Trond Berget i Syklistenes Landsforening. Han oppfordrer intens alle som sykler, om å bruke ørene til å oppfatte signaler fra trafikken rundt en.

[...]

Også Trygg Trafikk oppfordrer syklister og andre i trafikken til å tenke seg om. - Det er klokt å høre hva som skjer rundt deg i trafikken, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen. Også Trygg Trafikk følger utviklingen, og vil foreslå tiltak om det skulle bli nødvendig.

- Det er farlig å ikke vite at det kommer en bil bak deg, sier Trond Berget i Syklistenes Landsforening. Han har prøvd selv å sykle med musikk i ørene, og følte da at han mistet kontakten og ikke var til stede i trafikken.


[...]

Delstatssenator Carl Kruger i New York har sendt inn et lovforslag om å forby musikkspillere i trafikken. Går forslaget gjennom, vil en som oppholder seg i gaten med slike plugger i ørene få 100 dollar, eller 600 kroner, i bot.

Vegdirektoratet her hjemme følger utviklingen nøye, og utelukker ikke at det kan komme begrensninger. - Vi frykter flere ulykker når de som ferdes i trafikken har ørepropper med lyd, sier avdelingssjef Finn Harald Amundsen i Trafikksikkerhetsseksjonen. Foreløpig nøyer direktoratet seg med en sterk henstilling til alle syklister om å bruke fornuften.

4 kommentarer:

Lotte sa...

Dette gjelder vel også fotgjengere - til en viss grad? I den tetteste bytrafikken.. Man blir temmelig isolert når man har musikk i ørene.

bussemannen sa...

Og så burde man forby snakking i håndholdt mobiltelefon mens man kjører, folk mister jo fullstendig kontakten med omverdenen da. Mythbusters fant ut at det er like ille som å kjøre i beruset tilstand, noe som i Norge straffes med UHYGGELIG streng straff.

Nei, vent nå litt. Det er jo allerede forbudt. Det er bare det at folk ikke bryr seg om dét heller...

Folk trenger å skjerpe seg i trafikken, uansett om de sykler, går eller kjører bil/buss/lastebil/taxi.

Victoria sa...

Du har så rett, så rett. Som fotgjenger må jeg ofte bråstoppe når jeg har gått et skritt ut i fotgjengerfeltet fordi en kødd av en bilist snakker i mobil. En gang tok jeg nattbussen til Kr.sund og fikk ikke sove fordi sjåføren snakket i mobil (brukte ikke handsfree). Det var isete veier og jeg var redd nok fra før. Taxisjåfører snakker ofte i tlf. Det kan også føre til at de kjører feil. Når det gjelder syklister, er sikker på at veldig mange ulykker ville vært ungått om de hadde tatt ørepluggene ut av de dumme hodene sine.

Anonym sa...

Vakuumet holder øreproppene på plass, så det er nok for vanskelig å trekke de ut.