lørdag 10. mars 2007

Folks oppfatning av oss

I forrige innlegg linket jeg til en artikkel i Aftenposten om brosteinen i Stortingsgata, som oppleves som et problem for oss som kjører der.

Mange av kommentarene til artikkelen viser tydelig hvilken status vi har for kundene våre, vi som står på store deler av døgnet hele året for å frakte folk dit de skal.

Her er noen av de verste utsagnene:

Den er jo ikke saa lang den gaten... Stakkars bussjaaforer. Fant de ikke noe bedre aa klage paa?

At bussjåfører klager over 500 meter brostein i Oslo sentrum er derimot helt tåpelig. Mange av dere kjører glatt filler av bussene selv uten brostein med det sinnet dere utviser i trafikkenn til daglig. Hvor er yrkesstoltheten??? Dette er sutring.

"Sekretær i Sporveisbussenes fagforening, Steinar Olsen, sier ristingen er en stor arbeidsmiljøbelastning for sjåførene." Ååååj, så synd det er på de staaakars bussjåførene. Åååå så vondt det gjør. Herregud, er det virkelig mulig å sutre så mye? Bussjåfører må jo være den største surpadde-og sutre-yrkesgruppen som finnes. Kanskje vi kunne trent opp orangutanger til å kjøre bussene i stedet, så slipper vi de sure trynene og den jævla sutringa?

tufser... de sitter på luftregulerte seter, speialtilpasset for hver enekelt med et par trykk. fytte katta... får gi dem førtdispensjon når de runder 22 da vet du, sende dem ned til sveits på massasje spa

De har alt for høy fart i denne gata. også ellers i byen. Reduserer de farten, så blir ubehaglighetene mindre. Enkel årsakssammenheng.

Er du helt dum?? Sånn du snakker håper jeg dem bygger brostein i hele Oslo. Finn deg en annen jobb og slutt å klag! Idiot!

Jeg forstår at rullestol brukere synes brostein er noe dritt, men buss sjåfører? Dere kjører jo rundt som om dere har stjålet bussen uansett. Hvor ubehagelig kan 500 meter med brostein være? Jeg er for brostein i sentrum

Halo? har risting noen sinne skadet noen? brosteinene er kjempe koselig. de skaper kjempe stemning.. jeg går og kjører i den gaten nesten hver dag.. og når jenter i stillet heler klarer og gå der burde pine med en buss sjofør klare og kjøre der!

Nei, de var ikke som i gamle dager da det smilte og sa hei. Nå klarer de ikke engang å kjøre 500 meter på en litt hompete vei uten å sutre. Oslo er asfaltert og stygg nok, la ikke paradegaten gjenoppstå som asfaltert og stygg igjen!

Dere høres ut som klagende Blitzere alle sammen! Brostein ser langt pener ut en asfalt og gjør bybildet dermed bedre. Det er dessuten fartsreduserende. Det hjelper dermed både trafikksikkerheten og minsker luftforurensningen, som er et stort problem i Oslo.


Det er skikkelig inspirerende å vite at jeg kjører rundt på folk med slike holdninger. Jeg gidder ikke kommentere dem engang.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Folk forstår helt klart ikke forskjellen på det å kjøre gjennom Stortingsgata en gang, og det å kjøre et titalls ganger... Synes det er trist at bussjåføryrket har blitt et lite respektert yrke. Folk forstår heller ikke viktigheten av bussjåførene. Uten bussjåføren, ingen buss. Sum sumarum, for å komme seg rundt omkring er bussjåføren nøkkelpersonen. Så folkens: Vis bussjåfører den respekt de fortjener!

bussemannen sa...

En annen ting folk ikke skjønner, er at det er mye verre å kjøre der med et tungt kjøretøy enn å kjøre der med en personbil. Noen av kommentarene gikk jo ut på at det er helt greit å kjøre der med personbil. Vel, personbiler har uavhengig fjæring, det har ikke bussene.

Anonym sa...

Forhåpentligvis sier dette mer om hvem som kommenterer i avisenes diskusjonsforum enn hva folk flest mener om bussjåfører.

Og velkommen tilbake på nytt sted :-)

Anonym sa...

Det er genialt at du har begynt å blogge igjen!

Jeg savner "Dagens Dust", "Dagens dobbel" etc. Dette er evigvarende klassikere.

Er det noe man ikke kødder med så er det når en buss skal ut av lomma si. :)