torsdag 1. mars 2007

Nå lønner det seg med flexikort igjen!

I dag, 1. mars, er det tid for den årlige justeringen av takster for Oslo Sporveier-systemet.

Den eneste endringen er at prisen på forhåndskjøpte billetter går opp fra 10/20 kroner til 11/22 kroner. Dette er forresten de billettprisene vi hadde på førersolgte billetter før systemet med differensiert pris ble innført for, tja, fire år siden?

Det siste året har prisen på flexikort (klippekort med 8 klipp, for dere som ikke kjenner til dette kortet) vært identisk med prisen på 8 forhåndskjøpte billetter, men nå er det altså endelig penger å spare igjen. De siste årene er det jo utelukkende de faste kundene som er blitt straffet med stadig høyere priser på kort, mens prisen på enkeltbilletter har vært uendret helt siden differensiert pris ble innført.

Enkeltbilletter av den gamle typen (påtrykt pris 10 eller 20 kroner) må brukes senest 31. mai 2007. Etter denne datoen blir de refundert hos Trafikanten på Jernbanetorget.

Alle kort påtrykt årstallet 2006 kan fremdeles brukes. Normen er at kort og billetter kan stemples inntil tre måneder etter takstøkning, og det ble ingen takstøkning på kort i år.

Les mer på Sporveiens websider.

5 kommentarer:

Anonym sa...

velkommen tilbake

ssm sa...

1. Velkommen tilbake. :D

2. 22 kroner? Vekslepengehelvete... :P

bussemannen sa...

1) Takk, takk.

2) Ja, det vet jeg alt om. Been there, done that. Fordelen var jo at vi fikk skuflet ut igjen alle disse kronestykkene og femtiøringene som folk dytter på oss (i dag har jeg fått 4 femtiøringer og 48 kronestykker - ganske bra med tanke på at jeg har solgt rundt 30 enkeltbilletter (to slike på en voksenbillett)). Dessuten gjorde det ikke noe om et og annet dansk kronestykke gikk under radaren og ble godtatt som norsk, for de ble dyttet videre til kunder fortløpende. Om jeg ved en feil godtar et dansk kronestykke nå, må jeg bære tapet selv.

Anonym sa...

Men fordelen med dette vekslepengehelvetet sammenliknet med det forrige, er at bussjåføren og de andre passasjerene som venter i døren ikke blir plaget av endringen.

Stakkaren er den som vil spare penger ved å kjøpe billetten i automat, på Narvesen eller 7-Eleven.

Kanskje de syntes det var for drøyt med 25 og 10 kroner?

Uansett er denne flexikortnissen fornøyd med å ikke måtte betale enda mer.

Anonym sa...

Hvert år setter sporveien opp prisene pittelitt. OG hvert år er det er jævla mas fra kundene. 'Har de gått opp nå?!?' Jeg tror mange av dem ikke kan lese, jeg har vist om prisendringen lenge. Og det er jo selvfølgelig min feil som står i Narvesen og selger bilettene at prisen har gått opp. :P

22 kroner for en enkeltbilett er jo egentlig billig, i Fredrikstad koster det rundt 50 kroner å komme seg fra den ene siden til den andre.