mandag 23. april 2007

En helt vanlig dag på jobben

Variasjon over tema.

Alt som kan sies om vareleveringene på Bryggetorget er vel snart sagt.




Elevene ved Elvebakken VGS er ikke akkurat Beatles. Der Beatles pent og pyntelig krysset veien i fotgjengerfeltet på coveret til albumet Abbey Road, er det straks litt mer kaotisk (og altfor langt å gå ned til fotgjengerovergangen) når nevnte elever har vært på Kiwi i friminuttet.



Det er lite trafikk akkurat da dette bildet ble tatt, men jeg har mer enn én gang sett elever strandet på sperrelinjene mens trafikken passerer i begge retninger.



Denne krabaten klarte å skape kaos og forsinkelser i Tollbugata i ettermiddag.

Siden Jernbanetorget skal stenges om bare noen dager, er man i full gang med å legge nye trikkespor. Akkurat nå gjør det at kollektivfeltet i Tollbugata er stengt, slik at vi må slåss med de ordinære trafikantene om plassen i den ene filen som er igjen.

Det er forresten ikke bare kollektivfeltet som er stengt, vi må kjøre over det som normalt er parkeringsplasser, ellers blir det for trangt. Det er derfor skiltet med "All stans forbudt", som tydelig ses på bildet.

Trafikketaten er på plass, så bilen har stått der en stund. Kjeglene som skal sperre av anleggsområdet er delvis flyttet, delvis overkjørt. Her er det trangt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har dem ikke noe annet sted å stå for å levere varer nede ved bryggetorget? Lasteramper e.l?

bussemannen sa...

Nei.

Bryggetorget er en byggeplass.

Det området som er igjen, som er tilgjengelig for tømming av lastebiler, snuing av buss og regulering, blir hele tiden mindre.

Den siste tiden har vi kjørt slik at overhenget på bussen kan henge ut over en bratt anleggsvei før vi rygger oss tilbake og snur, men for et par dager siden ble også denne anleggsveien gravet over. Nå sørger en jordvoll og et sperrebånd effektivt for at vi ikke kan bevege overhenget vårt over der. Det medfører enda mindre plass for å snu.

I tillegg til at det er vanskelig å snu, er det ikke plass til å regulere der. Bussrutene som trafikkerer Bryggetorget kan ha inntil fem busser der samtidig, i tillegg er det ikke uvanlig at det er fremmede busser der. I tillegg kommer altså vareleveringene, som ikke har et annet sted å stå, og som står ulovlig og i veien (det siste er verst) der de står.

I tillegg har de gravet opp veikanten der vi skal ta PÅ folk. Tidligere kunne vi kjøre langt frem, slik at den første bussen sto foran holdeplasskiltet og den andre bussen bak (praktisk når begge rutene har samme avgangstid, for eksempel i helgene). Det kan vi heller ikke lenger.

Anonym sa...

Kjenner det knyter seg i mine indre organer når jeg hører hvordan forholdene er der. Glad jeg ikke kjører der.