lørdag 29. september 2007

- folks trafikkmoral er i fritt fall

NRK Østlandssendingen har også oppdaget at oslofolk kjører mye på rødt lys.


"Så langt i år har politiet bøtelagt like mange som i hele fjor for kjøring på rødt lys, og de mener bilistene mister respekten for rødt lys.

Plan- og utredningssjef i Trygg Trafikk, Tori Grytli mener dette kan skyldes økt egoisme.

- Jeg synes enkelte bilisters passering på rødt lys er skremmende, og det er alarmerende, sier Jan Kristiansen, avdelingssjef, ved Trafikkorpset i Oslo politidistrikt."


Det kan skyldes egoisme, at folk er så opptatt av å komme fort frem selv at de ikke bryr seg om lover og regler.

Det kan også skyldes at folk rett og slett ikke følger med tilstrekkelig når de kjører, muligens fordi de har forledet seg selv til å tro at det å kjøre bil, det er jo ikke vanskelig.

At folk ikke følger med, det er veldig lett å se - de kjører ikke bare mot rødt lys, de kjører også i strid med annen skilting, overser stopplinjer, merker ikke at det står BUSS TAXI i den filen de kjører i, og innimellom overser de også skilter med innkjøring forbudt.

En tredje mulighet er at politiet de siste årene har hatt et voldsomt fokus på fartsovertredelser, og ingenting annet. De kan ikke vente annet enn at ting sklir ut, når det viser seg gang på gang at man kan gjøre hva man vil i trafikken uten at politiet bryr seg, så lenge man ikke kjører for fort.

Gratis tips til oslopolitiet: Begynn å håndheve mer enn bare fartsgrensene.

1 kommentar:

Victoria sa...

Kjør på grønt, stopp på gult om det er mulig uten å bråbremse, stopp på rødt!!!